Sunday, July 5, 2009

Politics?

Today, Monday as usual Mckk boys had a formal assembly in Hargreaves hall. 

Isi kandungan ucapan 1:

"Tak payah la para pelajar nak berpolitik di sini. Salahkan guru sana, salahkan guru sini. Kami dibayar untuk mentadbir. Let us the managers, manage the school. U guys just focus on your studies. Kalau nak persoalkan sangat, cikgu-cikgu tunjuk sikit kat pelajar-pelajar straight A's ni. Yang tak dapat straight A's, dah lah tak dapat result bagus, lepas tu nak persoalkan cikgu-cikgu pula. Usahlah berpolitik di sini."

Isi kandungan ucapan 2:

"Berkaitan duit kluster, ada satu badan yang ditetapkan. Bukan kami suka-suka hati buat."

Well sir, Im not trying to be rude or being a rebellion as what some of us are being labelled. What actually happened that day actually, we were discussing on certain matters to improve the environment in college. Never ever across our mind to against the admin.

Regarding with the cluster budget, we didnt even mention it. One of my colleague was asking some fund from the PTA for certain sports. I dont think college has enough budget. 

Im just doing my job. It is my responsibilities.  

Im just doing the right thing.

Voicing out loud,
Haziq

4 comments:

sharil sulaiman said...

panas je aku dgr ucapan dye tadi..
asal huh?dye nampak goyang semacam je??takot?hahaha..

aris nazman said...

i dont know whats the problem with him.
psycho kuase.
but still ure on the right track.
haha.

btw, ko salin ke speech dia?
hahah

::indrashapawiabduldaim:: said...

aku rasa org tua tu goy lar,,
bila student bersuara,,
bangkitkn kebenaran,,
dia cuba nk tutup kesalahan,,
baeekkk pnya cover aa,,,
haziq,,
kita di pihak yg benar,,
jgn takot utk mengatakan yg benar,,
haah,,
come on koleq!!

p/s:tapaham bila dia ckp''keje kamu study jer,kamo dibayar utk study'',,
sdgkan dulu dia prnh ckp,,
kt tmpt yg sama,,
dlm perhimpunan,,
b4 summit,,
''ur the malay leaders,,
apa2 program pn kt kolej,,semua pelajar akan uruskan,,guru hanya memantau,,''
tp bila pelajar nk jd pemimpin,,
dia sekat,,
sroh kita study jer,,
pehal???!!!

Formicaabulous Maxilla said...

Aku rase la kan dye dah rase semacam ... paham-paham le kan... bile truth dah kuar, start la goyang....

Hidup budak KOLEQ!